Internacional 06/05/2011

Obama felicita els que van matar Bin Laden qualificant-ho d'un "treball ben fet"

En privat, el president nord-americà ha condecorat el comandament que va executar l'objectiu

Agències
2 min
Obama dirigint-se als soldats nord-americans

WashingtonEl president dels Estats Units, Barack Obama, ha felicitat aquest divendres a tot l'ordre que va matar el passat diumenge el terrorista més buscat del món, Ossama bin Laden, i ha assegurat que va ser "un treball ben fet".

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Obama parlava així en un discurs als soldats retornats de l'Afganistan a la base militar de Fort Campbell, a Kentucky, on abans del seu discurs ha felicitat a porta tancada al comandament que va abatre el líder d'Al-Qaida.

Segons ha indicat a una audiència entusiasta de soldats, es va tractar "d'una de les millors operacions dels serveis d'intel ligència de la història", encara que va reconèixer que donar el vistiplau a la missió va ser "la decisió més difícil de la meva vida".

"Estem fent progressos en la nostra meta principal a l'Afganistan i Pakistan, la derrota i el desmantellament d'Al-Qaida", ha explicat el president nord-americà, que ha precisat que fins i tot abans de l'eliminació de Bin Laden, "aplicàvem més pressió que mai" sobre el lideratge de la xarxa terrorista.

"Tindrem èxit en aquesta missió", ha promès el president nord-americà, que ha recordat que els avenços aconseguits a la guerra a l'Afganistan, gairebé deu anys després del seu començament, permetran que el juliol comenci la retirada de les tropes nord-americanes del país asiàtic" .

Molts dels soldats presents al discurs d'Obama van tornar del país asiàtic la setmana passada, després de complir la seva etapa de desplegament.

Abans del discurs, Obama i el vicepresident, Joe Biden, es van reunir amb els integrants de l'ordre d'Operacions Especials de la Marina (SEALS), els soldats que van dur a terme la missió, als quals va premiar amb la Citació Presidencial de la Unitat, la major distinció atorgada fins ara a l'equip.

stats