Estats Units
Internacional 06/03/2012

Obama sobre el president sirià: "Aquest dictador caurà com ho han fet altres dictadors"

El president dels Estats Units, Barack Obama, insisteix que la pressió de les sancions sobre l'Iran està donant resultats i no tindria sentit iniciar un nou front de guerra

Ara
1 min
Obama en la roda de premsa a la Casa Blanca

BarcelonaEn una roda de premsa a la Casa Blanca, el president nord-americà, Barack Obama, s'ha mostrat convençut que el president de Síria, Baixar al-Assad, acabarà deixant el poder. "Aquest dictador caurà com ho han fet altres dictadors", ha assegurat Obama, que ha deixat clar que no es tracta de determinar "si ha d'abandonar la presidència, sinó de quan ho ha de fer, ja que ha perdut tota la legitimitat de la seva gent".

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Obama ha assegurat que el fet de creure que la situació a Síria s'acabaria amb una intervenció militar similar a la de Líbia és un error: "Pensar que hi ha una solució simple és un error. A Líbia vam actuar militarment amb el suport dels estats àrabs i amb la convicció que ho podíem fer en un temps curt. Però Síria és un altre cas", ha afirmat el president dels EUA.

Sobre l'Iran, Obama s'ha mostrat esperançat que l'oferta de negociació amb la comunitat internacional que ha llançat l'Iran sobre el seu programa nuclear donarà fruit, tot i que no serà un camí fàcil. "Sóc conscient que no hi haurà un gran avenç en la primera reunió", ha dit Obama, que s'ha mostrat convençut que les sancions contra el règim iranià han donat resultat.

I sobre la possibilitat d'atacar l'Iran tal com planeja Israel per fer-lo renunciar per la força a les armes nuclears, Obama ha insistit que cal prioritzar la via del diàleg. "Als republicans que proposen en campanya electoral un atac els diria que expliquin quin cost tindrà això en vides humanes per als nostres soldats", ha conclòs el president nord-americà.

stats