ESTATS UNITS
Internacional 04/01/2012

Bachmann abandona la cursa per la Casa Blanca

La candidata pel Tea Party renuncia a la carrera presidencials després de quedar en última posició als 'caucus' d'Iowa amb el 5% dels vots

Agències
1 min
Michele Bachmann durant un míting ahir a Iowa. EFE

Des Moines (Iowa)L'estat d'Iowa no decideix candidat a la Casa Blanca, però sí que n'elimina. La primera a abandonar la carrera presidencial serà la republicana i simpatitzant del Tea Party Michele Bachmann. La candidata ha fet un discurs de comiat des de la capital d'Iowa, Des Moines, després d'haver anunciat que posposava el seu viatge a South Carolina per preparar les pròximes votacions republicanes.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Bachmann ha deixat enrere el seu momentum de l'agost, en què va quedar entre els primers llocs d'un debat republicà. En l'inici de la cursa per trobar rival al president Barack Obama, la congressista per Minessota ha quedat en últim lloc dels candidats oficials. Malgrat els esforços d'última hora i haver fet una llarga campanya a l'estat d'Iowa, on aquesta matinada s'han celebrat els primers caucus, Bachmann no ha aconseguit més del 5% dels vots.

Perry reconsidera la seva candidatura

El governador de Texas, Rick Perry, també ha anunciat que reconsiderarà la seva candidatura. Perry s'ha hagut de conformar amb el cinquè lloc, amb el 10,3% dels vots.

stats