EUA
Internacional 16/12/2010

Obama manté el propòsit de retirar les tropes de l'Afganistan tot i que hi reconeix inconvenients

La Casa Blanca presenta el balanç anual de l'estratègia militar en aquell país i indica que s'ha reduït la insurgència al sud. La frontera pakistanesa, assignatura pendent

Agències
1 min
Obama i la secretària d'Estat, Hillary Clinton, durant la presentació del balanç.

Washington p { margin-bottom: 0.21cm; } L'estratègia militar dels Estats Units a l'Afganistan va per bon camí malgrat els inconvenients i es mantindrà la retirada de tropes nord-americanes del país, que començarà al juliol del 2011. Així s'extreu del balanç anual que n'ha fet la Casa Blanca. El president dels EUA, Barack Obama, ha reconegut que els esforços per combatre la insurgència continuen sent difícils, però que el lideratge d'Al-Qaida és en el moment més dèbil des del 2001.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Obama ha posat èmfasi en l'inici de la sortida dels soldats nord-americans, que ha qualificat de “nova fase” en què les forces afganeses començaran a fer-se càrrec de la seguretat al país. El balanç de l'estratègia militar nord-americana a l'Afganistan assenyala que s'han de combatre els refugis de la insurgència talibana, situats en les zones tribals frontereres amb el Pakistan. També apunta que s'han fet progressos a les províncies de Helmand i Kandahar, al sud de l'Afganistan.

Els Estats Units compten a l'Afganistan amb uns 100.000 soldats. A aquestes tropes se sumen 30.000 efectius militars de l'OTAN, integrats en l'anomenada 'Força Internacional' (ISAF).

stats