Internacional 29/01/2013

Obama demana consens per a una reforma migratòria, si no, presentarà la seva pròpia proposta

En un discurs des de Las Vegas, el president dels Estats Units insisteix que ha arribat al moment de legalitzar 11 milions de sensepapers

Agències
1 min
Barack Obama a Las Vegas. AFP

Las VegasEl president dels Estats Units, Barack Obama, ha afirmat aquest dimarts que si el Congrés no actua aviat sobre la reforma migratòria, enviarà la seva pròpia proposta que garanteixi "un procés just" que permeti els sensepapers "guanyar-se" el dret a la legalització i a l'eventual ciutadania nord-americana.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Durant un discurs a Las Vegas (Nevada), Obama ha delineat la seva proposta per una reforma que inclogui: l'enfortiment de la seguretat fronterera i una via per a l'eventual legalització i ciutadania dels 11 milions de sensepapers que hi ha als Estats Units, entre altres mesures.

"Necessitem que el Congrés actuï en un enfocament integral que finalment solucioni la situació d'11 milions d'immigrants indocumentats", ha dit Obama en un discurs molt esperat i que esgrimeix un dels seus objectius d'aquesta legislatura.

"Recordeu, això no és només un debat sobre polítiques, sinó sobre la gent", ha conclòs el president, després d'haver assegurat que ha "arribat l'hora d'una reforma migratòria".

stats