ESTATS UNITS
Internacional 27/04/2011

Obama renova tota la cúpula de seguretat dels EUA

El secretari de defensa, Robert Gates, deixarà el càrrec aquest estiu i serà substiuït pel cap dels serveis secrets, Leon Panetta. El general dels EUA a l'Afganistan i Iraq, David Patreus, ocuparà la direcció de la CIA

Redacció
1 min
David Petraeus i Leon Panetta / REUTERS

BarcelonaJoc de cadires en la cúpula de defensa i seguretat dels Estats Units. Després de setmanes d'especulacions per qui seria el nou successor del secretari de Defensa i cap del Pentàgon Robert Gates, semblaria que el president nord-americà, Barack Obama, ha arribat a una conclusió. L'actual director de la CIA, Leon Panetta, es farà càrrec del Pentàgon, un cop Gates renunciï, segons unes filtracions de l'agència Associated Press. D'aquesta manera, el general de tot el comandament a l'Afganistan i de les forces internacionals durant la invasió a l'Iraq, David Petranus, ocuparà el lloc de Panetta a la CIA.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El lloc de Petraneus com a comandant de de l'ISAF (les Forces Internacionals d'Assistència i Seguretat de l'OTAN) a l'Afganistan l'ocuparà el general de la marina John Allen. El nou ambaixador dels EUA a l'Afganistan serà Ryan Crocker, que substitueix Karl Eikenberry.

Està previst l'anunci oficial dels canvis es faci demà, però caldrà esperar que ho ratifiqui el Senat. Robert Gates, nomenat sercretari de Defensa per l'anterior president, el republicà George W. Busch, ja va anunciar fa unes setmanes que deixaria el càrrec durant el 2011, però no va voler explicitar els motius. Gates també havia estat director de la CIA.

Panetta, que el juny farà 73 anys, va ser l'exdirector de pressupostos i cap de personal de l'administració Clinton. D'altra banda, Petraeus, de 58 anys, és un una figura popular als Estats Units pels seus vincles amb la guerra d'Iraq abans d'assumir el comandament de les forces de l'OTAN a l'Afganistan. El 2007 era considerat la 33a persona més influent del món segons la revista Time.

stats