Publicitat
Publicitat

Estats Units

Obama sobre la reforma sanitària: "És una victòria per tothom arreu d'aquest país"

La reforma sanitària era la mesura estrella del mandat de Barack Obama i l'aval del Suprem és un suport important pels demòcrates a pocs mesos de les eleccions. El seu contrincant republicà, Mitt Romney, diu que derogarà la llei si arriba a president

El president dels EUA, Barack Obama, ha assegurat que l'aval que ha rebut de Suprem aquest dijous la seva reforma sanitària és una "victòria per tothom arreu d'aquest país".

"No he fet per obtenir rèdits polítics", ha dit Obama en una compareixença a la Casa Blanca, "ho he fet perquè és bo pel país, bo pel poble americà".

El president nord-americà ha considerat que la decisió del Suprem farà que "una malaltia o un accident no posi em risc el benestar econòmic d'una família i la porti a la ruïna".

El Suprem ha considerat constitucional el fons de la llei que donarà cobertura sanitària a tots els nord-americans tot i que el Congrés haurà de revisar la seva aplicació concreta .

El seu rival republicà a les eleccions presidencials d'aquesta tardor, Mitt Romey, ja ha deixat clar que derogarà la llei si guanya els comicis i arriba a la Casa Blanca. "És una mala llei", ha assegurat Romney, " és important que la revoquem i la reemplacem a mb una veritable reforma" , ha subratllat Romney des d'un edifici proper al Capitoli a Washington .

Segons l'exgovernador de Massachusetts , la reforma augmenta els impostos , redueix els beneficis per al programa " Medicare " per a ancians i jubilats i afegeix milers de bilions de dòlars al dèficit i el deute nacional .

Més continguts de