WIKILEAKS
Internacional 01/12/2010

Pakistan i els EUA intenten suavitzar diferències després de les revelacions de Wikileaks

En els missatges de l'ambaixador dels EUA a Islamabad hi diu que continuaran els atacs amb 'drones' encara que el ministre d'Interior hagués demanat que s'aturessin

Agències
1 min
Un nen menja pa que li han donat fora d'un restaurant que en distribueix gratuïtament a Rawalpindi

Islamabad p { margin-bottom: 0.21cm; } El primer ministre pakistanès, Yusuf Razá Guilani, s'ha reunit amb l'ambaixador d'EUA a Islamabad, Cameron Munter, que sosté que els missatges filtrats per Wikileaks no tindran “cap efecte negatiu sobre la forta i estratègica” relació entre tots dos països. Segons un comunicat del gabinet de premsa de Guilani, “totes dues parts estan decidides a parlar de les interpretacions errònies” amb l'objectiu de mantenir unes “relacions bilaterals cordials a llarg termini".

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El president pakistanès, Asif Ali Zardari, el cap de l'exèrcit, Ashfaq Pervez Kiyani, i el mateix Guilani apareixen en diversos missatges de l'ambaixada d'EUA a Islamabad, sovint elaborats per l'excap de la delegació diplomàtica, Anne W. Patterson. Segons els relats de Patterson, en un informe confidencial de l'agost de 2008, el titular pakistanès d'Interior, Rehman Malik, va suggerir en una reunió que s'havien d'aturar els atacs amb avions espies americans, drones, a les zones frontereres amb Afganistan contra objectius insurgents fins que s'acabés l'operació antitalibans a la demarcació de Bajaur. “No m'importa que els facin (els atacs) sempre que aconsegueixin (abatre) la gent correcta. Protestarem a l'Assamblea Nacional i després els ignorarem”, deia l'ambaixador nord-americà en un missatge.

stats