Internacional 11/08/2012

Romney nomena Paul Ryan candidat republicà a la vicepresidència dels Estats Units

És el congressista per Wisconsin i una de les veus més crítiques amb la gestió econòmica del govern d'Obama.

Efe
1 min
Mitt Romney i Paul Ryan en una foto d'arxiu de l'abril de 2012 / EFE

WashingtonEl congressista Paul Ryan és el candidat a vicepresident elegit per Mitt Romney, el virtual candidat republicà a la presidència dels Estats Unit. Fins ara es pensava en altres polítics republicans per aquest càrrec, com l'exgovernador de Minnesota Tim Pawlenty, el legislador Rob Portman, d'Ohio, i el cubanonord-americà Marco Rubio.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

L'elecció de Ryan, congressista i governador de Wisconsin de 42 anys ja havia estat avançada aquest dissabte per les cadenes de televisió NBC i CNN, así així com els diaris 'The Washington Post' i 'The New York Times', entre altres. Està considerat com una de les veus més crítiques amb la gestió econòmica del govern d'Obama.

Romney ha fet pública la seva decissió durant un acte a la base naval de Norfolk, Virginia, al seu company a les eleccions del pròxim novembre. L'anunci posa fi a setmanes de conjectures en els mitjans nord-americans, en previsió de la convenció nacional del Partit Republicà que se celebrarà la darrera setmana d'aquest mes a Tampa. Durant aquesta reunió, Romney acceptarà formalment la candidatura presidencial, després d'imposar-se a les primàries republicanes a una desena de precandidats.

stats