Internacional 03/05/2011

Què en sabia el Pakistan, de Bin Laden?

Malestar dels EUA amb el govern pakistanès

Redacció
1 min

BarcelonaEls Estats Units volen resoldre els dubtes sobre el paper del Paquistan en l'afer de la residència de Bin Laden. El país es pregunta què en sabia la intel·ligència pakistanesa del parador d'Ossama Bin Laden al seu país, i des de quan ho van saber.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Tot i això, el govern pakistanès nega que tingués cap informació sobre l'operació dels Estats Units i no sabia res del parador de Bin Laden. En un comunicat, el ministeri d'Exteriors pakistanès expressa les seves reserves per la forma com s'ha fet l'operació per part de l'executiu d'Obama.

Els Estats Units van actuar per lliure en aquesta operació, sense notificar res al govern d'aquell país fins que n'havien sortit. L'assessor antiterrorista de la Casa Blanca, John Brennan, va dir ahir que era una "sort" que el govern pakistanès no n'estigués al corrent. Mentrestant, el director de la CIA, Leon Panetta, ha dit que en cas que haguessin cooperat amb el Pakistan es podria haver posat "en perill la missió". El cap de la CIA també ha apuntat que tenien temors que els pakistanesos filtressin la informació als objectius.

De la seva part, l'agència d'intel·ligència del Pakistan, l'ISI, diu que sent vergonya pels seus fracassos contra Bin Laden.

stats