ESTATS UNITS
Internacional 24/01/2011

Rahm Emanuel no pot presentar-se a l'alcaldia de Chicago perquè fa menys d'un any que viu a la ciutat

L'excap de gabinet d'Obama va deixar la Casa Blanca el passat febrer per presentar-se als comicis d'aquest febrer i ara un tribunal li anul·la la petició

Agències
1 min
Rahm Enaunel va deixar la Casa Blanca el setembre

ChicagoUn tribunal de l'estat d'Illionis (EUA) ha dictaminat avui que Rahm Emanuel, que va deixar el càrrec de cap de personal del president Barack Obama el setembre passat, no pot presentar-se a la candidatura per a l'alcaldia de Chicago aquest proper febrer perquè no fa ni un any que resideix a la ciutat. I és que la llei de l'estat requereix que els candidats a càrrecs municipals siguin residents de la ciutat durant almenys un any.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La decisió d'aquest tribunal, de dos vots contra un, representa un cop dur per a Emanuel, ja que havia abandonat tots els càrrecs a la Casa Blanca i també s'havia convertit fins ara en el candidat que havia aconseguit més fons per a la seva campanya de cara els comicis que se celebraran el proper 22 de febrer. A més a més, una enquesta del Chicago Tribune publicada la setmana passada li augurava un lideratge còmode.

stats