El Suprem dels EUA obre la porta al matrimoni homosexual a 5 estats

L'alt tribunal no es pronuncia i rebutja les apel·lacions dels estats que volien prohibir els casaments homosexuals

El Tribunal Suprem d'Estats Units s'ha negat a pronunciar-se sobre la legalització del matrimoni homosexual a nivell nacional i ha rebutjat les apel·lacions de cinc estats que volien prohibir els casaments entre persones del mateix sexe.

La decisió del Suprem permetrà la celebració immediata dels casaments homosexuals als estats de Virginia, Oklahoma, Utah, Wisconsin i Indiana. Fins ara, el matrimoni homosexual als Estats Units era legal a 19 estats i al Districte de Columbia, però aquesta decisió comportarà que s'elevi a 24 el nombre d'estats en què es podran celebrar casaments entre persones del mateix sexe.

A més, la sentència d'avui obre la possibilitat a què es permeti el matrimoni homosexual a sis estats més: Colorado, Kansas, Carolina del Nord, Carolina del Sud, Virginia Occidental i Wyoming.

Amb l'inesperada decisió d'avui, el màxim tribunal del país evita entrar al debat sobre la legalització del matrimoni homosexual a nivell nacional.

L'any passat, en una sentència històrica, el Suprem va declarar inconstitucional la Llei de Defensa del Matrimoni (DOMA), que definia el matrimoni com "la unió entre un home i una dona" i impedia, per tant, que els homosexuals casats en estats on és legal rebessin reconeixement i beneficis fiscals a nivell general.