Estats Units
Internacional 01/08/2011

Suspens final al Congrés dels EUA abans de la votació sobre l'acord per augmentar el deute

El suspens es manté encara als EUA on la Cambra de Representants ha de sotmetre aquesta nit a votació l'acord aconseguit la matinada de dilluns entre demòcrates i republicans per augmentar el sostre de deute públic

Agències
1 min
Capitol

WashingtonLa Cambra de Representants dels Estats Units ha de votar aquesta nit l'acord aconseguit entre demòcrates i republicans per augmentar el sostre de deute públic.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El suspens es manté encara per veure si hi haurà prou vots per tirar-lo endavant tot i que l'anunci d'Obama que hi ha hagut una entesa fa pensar que és prou sòlida com per tenir prou vots per aprovar-la.

A la Cambra el Tea Party, el moviment conservador, aglutina un centenar de representants, mentre que els demòcrates en tenen una setantena. És per això que és clau que els diputats més moderats dels dos partits votin conjuntament i sumin prou per tirar endavant la proposta.

Un cap hagi superat el tràmit al Congrés, l'acord anirà al Senat on els demòcrates tenen majoria i per tant la seva aprovació sembla que serà més fàcil.

Un cop fet això, els EUA podran demanar més crèdit al mercat i evitar una fallida que s'hagués produït aquest dimarts.

stats