Internacional 23/04/2013

Tsarnaev confirma que van cometre l'atemptat de Boston per motius religiosos i que el promotor va ser el seu germà

El detingut s'enfronta, com a màxim, a la pena de mort o a la cadena perpètua si és declarat culpable

Reuters/efe
1 min
Dos sabates en record de les víctimes de l'atemptat de Boston 23/04/2013

Boston-WashingtonL'únic presumpte autor detingut per l'atemptat de Boston, Dzhokhar Tsarnaev, ha explicat als investigadors que ell i el seu germà van actuar sols, sense rebre cap ajuda en la preparació de l'atac. També ha dit que l'impulsor va ser el seu germà gran, Tamerlan, que va morir en un tiroteig mentre intentava escapar-se de la policia. Així doncs, ha negat que haguessin rebut ajuda de cap grup terrorista.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El detingut, que es recupera a l'hospital de les ferides al coll, cap, cames i mans ocasionades pel mateix tiroteig on va morir el seu germà, també ha afirmat que van cometre l'atemptat per motius religiosos.

A més a més, els fiscals han acusat formalment Dzhokhar dels atemptats, en una audiència celebrada a la seva habitació de l'hospital. En aquesta audiència li han llegit els seus drets, li han informat de què se l'acusa –ús d'una arma de destrucció massiva i destrucció de la propietat amb resultat de mort– i de les penes a què s'enfronta –de mort o de cadena perpètua si se'l declara culpable– i finalment també se li ha adjudicat una advocada, ja que l'acusat ha afirmat que no tenia diners per pagar-ne cap.

L'advocada ha demanat a dos especialistes en la pena de mort que l'ajudin a preparar el cas. Aquest dimarts també s'ha sabut que 282 persones van haver de rebre assistència mèdica després dels atemptats.

stats