Internacional 29/10/2012

Twitter s'omple de fotos apocalíptiques falses del 'Sandy' a Nova York

Els usuaris han compartit desenes de fotos espectaculars que s'atribuïen a l'huracà, fins que s'ha sabut que eren falses

Ara
1 min
L'estàtua de la Llibertat, extreta d'un fotograma d''El dia després de l'endemà'

Barcelona'Sandy' ha passat per la ciutat de Nova York deixant un rastre de destrucció i caos: carrers i túnels subterranis han quedat plens d'aigua, línies i centrals elèctriques s'han incendiat cremant cases senceres a Queens. Els novaiorquesos tant amb càmeres professionals com amb el teu telèfon mòbil han volgut capturar-ne algunes imatges. Però entre les fotos també n'han circulat de falses via xarxes socials i navegadors.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Semblava talment la pel·lícula 'El dia després de demà'. Núvols amenaçadors sobre l'estàtua de la llibertat, un cel negre sobre Manhattan, onades gegantines... Les fotografies dels suposats efectes de l'huracà 'Sandy' –sense haver arribat encara– sobre Nova York han circulat per les xarxes socials durant aquest dilluns.

Fins que alguns usuaris s'han adonat que eren falses, i han començat a advertir, via Twitter, la resta amb imatges que demostraven que la realitat encara no era tan dramàtica.

stats