Internacional 26/04/2013

Uniformes i motxilles a prova de bales, l'última mesura a les escoles nord-americanes

El president de l'empresa encarregada de la fabricació assegura que no són gaire diferents dels cinturons de cotxe

Ara
2 min
Agents de policia evacuen uns nens de l'escola primària Sandy Hook de Newtown, després que tingués lloc un tiroteig que ha provocat 27 morts, Connecticut/ EFE/ Shannon Hicks/ Newston Bee

BarcelonaRevestides amb material balístic capaç d'aturar una bala de 9 mm que viatja a 400 metres per segon. Aquestes són les últimes motxilles que ja tenen alguns alumnes nord-americans, juntament amb un grapat de nous productes dirigits a les escoles.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Arran del fracàs de la legislació del control d'armes, alguns pares i mestres estan prenent noves mesures de seguretat, segons explica aquest divendres el diari 'The Guardian'.

La companyia de seguretat Sterling Elit, que subministra aquestes motxilles, ja n'ha venut més de tres-centes en els últims dos mesos i ha rebut consultes d'unes dues mil famílies als EUA. L'empresa també manté converses amb més d'una dotzena d'escoles de Colorado per dotar-les d'armilles balístiques –una versió reduïda dels uniformes militars dissenyats perquè els nens els facin servir en cas d'emergència–.

AJ Zabadne, president de Sterling Elit, diu que els seus productes han de ser vistos com una precaució rutinària en lloc de quelcom que podria alarmar els nens. "Són com les armilles salvavides dels vaixells o avions". "No són diferents d'un cinturó de seguretat d'un cotxe", assegura Zabadne.

Una altra tècnica és la utilitzada per l'Escola Preparatòria de Worcestern (Maryland), que disposa de 80 escuts balístics desplegats a les classes disfressats de pissarres o portapapers. Alguns mestres els fan servir per assignar tasques, d'altres els tenen penjats contra la paret, però la majoria dels nens saben per a què serveixen.

El fabricant que subministra aquests equips ha venut pissarres similars a les escoles de Dakota del Nord, Pennsilvània i Califòrnia. Elite Sterling també ven làmines disfressades d'arc de Sant Martí que es col·loquen a les portes de les aules per evitar que algú intenti disparar.

L'empresa Abilia Seguretat i Investigations treballa amb escoles a l'àrea de Colorado Springs fent cursos de preparació per trobar múltiples vies d'escapament en cas que sigui necessari.

stats