WIKILEAKS

La correspondència entre Julian Assange i el departament d'Estat dels EUA abans de la filtració

El govern nord-americà va advertir en una resposta per carta al fundador del portal web que la publicació de documents diplomàtics posaria en perill la vida de molta gent

L'intercanvi de correu postal entre el fundador de Wikileaks i les autoritats nord-americanes abans de l'última filtració de telegrames diplomàtics indiquen la importància per al govern dels EUA del contingut dels telegrames diplomàtics revelats.


L'australià Julian Assange va enviar primer una carta a l'ambaixador nord-americà a Londres, Louis Susman, en què demanava si hi havia algun tipus d'informació que pogués posar en risc persones i que en aquell cas, en respectaria la confidencialitat. La resposta escrita del departament d'Estat dels EUA advertia Assange que la filtració vulnerava la legislació nord-americana i posaria en perill la vida de moltes persones innocents. En aquesta carta també s'indica que Washington havia parlat amb representants de The New York Times, The Guardian i Der Spiegel.


El fundador del portal Wikileaks hi va respondre amb una altra carta en què confirmava que publicaria els més de 250.000 documents. Julian Assange també va retreure a les autoritats americanes que no s'avingués a negociar amb ell.

Més continguts de