WIKILEAKS
Internacional 03/12/2010

La correspondència entre Julian Assange i el departament d'Estat dels EUA abans de la filtració

El govern nord-americà va advertir en una resposta per carta al fundador del portal web que la publicació de documents diplomàtics posaria en perill la vida de molta gent

Redacció
1 min

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } L'intercanvi de correu postal entre el fundador de Wikileaks i les autoritats nord-americanes abans de l'última filtració de telegrames diplomàtics indiquen la importància per al govern dels EUA del contingut dels telegrames diplomàtics revelats.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

L'australià Julian Assange va enviar primer una carta a l'ambaixador nord-americà a Londres, Louis Susman, en què demanava si hi havia algun tipus d'informació que pogués posar en risc persones i que en aquell cas, en respectaria la confidencialitat. La resposta escrita del departament d'Estat dels EUA advertia Assange que la filtració vulnerava la legislació nord-americana i posaria en perill la vida de moltes persones innocents. En aquesta carta també s'indica que Washington havia parlat amb representants de The New York Times, The Guardian i Der Spiegel.

El fundador del portal Wikileaks hi va respondre amb una altra carta en què confirmava que publicaria els més de 250.000 documents. Julian Assange també va retreure a les autoritats americanes que no s'avingués a negociar amb ell.

stats