Estats Units
Internacional 21/05/2012

Com els líders mundials van veure el Chelsea guanyar la Champions League

David Cameron i Angela Merkel van coincidir a Camp David durant la final que enfrontava dos equips dels seus països, i van seguir la tanda de penals amb entusiasme

Ara
1 min

BarcelonaLa cimera del G-8 del cap de setmana passat a Camp David va tenir moments distesos, com quan els líders mundials van aturar les converses diplomàtiques per mirar la final de la Champions League entre el Chelsea i el Bayern de Munich.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Segons va explicar el primer ministre britànic, David Cameron, a la BBC, és un "privilegi poc habitual veure una tanda de penals entre un equip alemany i un d'anglès, i que aquest darrer guanyi; i encara menys habitual és fer-ho amb la cancellera alemanya". Els dos líders, però, es van "abraçar i reconciliar" després del partit, que va acabar amb la victòria dels londinencs.

Barack Obama, però, no estava tan immers en el joc com els líders europeus: "Vaig haver-li d'explicar els detalls de com funcionen els llançaments de penals mentre estaven passant, i estava començant a entendre del tot les normes quan ja s'havia acabat!", exclamava el 'premier' anglès.

Va ser un moment molt estrany, perquè hi havia el president americà no acabant d'entendre les normes del futbol, una cancellera alemanya molt implicada, i és clar, un altre home feliç, el primer ministre rus, que potser pensava que hi havia una mica de Rússia en aquest partit, i també estava content amb el resultat", va afirmar Cameron en referència al primer ministre rus, Dmitri Medvédev, i a l'amo rus del Chelsea, Roman Abramóvitx.

stats