ESTATS UNITS
Internacional 16/03/2012

El complot de Bin Laden per matar Obama

El 'Washington Post' difon la informació dels documents que l'exèrcit nord-americà va recollir del complex d'Abbottabad, on van assassinar el líder d'Al-Qaida

Ara
1 min

BarcelonaL'objectiu d'Ossama bin Laden abans de morir era matar el president dels Estats Units, Barack Obama, o bé això és el que es desprèn d'uns documents que l'exèrcit nord-americà va recollir la mateixa nit que van matar el cervell dels atemptats de l'11-S i que ha difós el rotatiu nord-americà 'The Washington Post'.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"La raó per concentrar-nos en Obama és perquè és el líder de la infidelitat. Matar-lo a ell farà que Biden [el vicepresident nord-americà] prengui la presidència (…). Biden no està preparat per a aquest càrrec, fet que portarà els EUA a una crisi. També a Petraeus [excomandant de l'ISAF], és l'home fort, i matar-lo alteraria el curs de la guerra", va explicar Bin Laden al seu màxim confident.

De totes maners, alts càrrecs de l'administració Obama han assegurat aquest divendres que el complot contra Obama mai va resultar una amenaça seriosa, segons destaca el rotatiu.

David Ignatius, periodista del 'Washington Post', ha tingut accés als documents, que s'acaben de desclassificar i que Washington difondrà aviat tant en àrab, la llengua original, com també traduïts.

Pendent dels passos d'un confident

Bin Laden va encarregar l'assassinat d'Obama i Petraeus al terrorista pakistanès Ilyas Kashmiri. "Si us plau, demana-li al nostre germà Ilyas que m'enviï els avenços que ha fet en la tasca que li vaig encarregar", va escriure el terrorista al seu màxim confident, Atiyah Abd al-Rahman. Un mes després de la mort de Bin Laden, Kashmiri va ser assassinat en un atac de 'drones' nord-americans (avions no tripulats).

stats