La congressista Giffords "pot respirar per si mateixa", segons els metges

La congressista nord-americana Gabrielle Giffords, que va rebre un tret al cap el passat dissabte, pot "respirar per si mateixa" i se li ha retirat part de la sedació

La congressista nord-americana Gabrielle Giffords, que va rebre un tret al cap el passat dissabte, pot "respirar per si mateixa" i se li ha retirat part de la sedació, segons ha informat Michael Lemole, cap de neurocirurgia del centre mèdic de Tucson on està hospitalitzada . Lemole, acompanyat pel cap dels serveis d'emergència del Centre Mèdic de la Universitat de Tucson, Peter Rhee, ha dit, però, que la pacient seguirà amb respiració assistida per evitar infeccions.


El doctor ha afirmat que cal ser "extremadament pacient" davant el procés de recuperació de la congressista. "Hem d'adaptar-nos al seu ritme de recuperació, dia a dia, setmana a setmana", ha dit el neurocirurgià, en recordar la gravetat de la ferida.


En el comunicat mèdic diari, el doctor Rhee informa que romanen hospitalitzats pel tiroteig sis pacients: Giffords en situació "crítica", tres de "greus" i els dos restants que estan sota control.

Etiquetes

Més continguts de