ESTATS UNITS

Crisi política i econòmica

El Senat dels EUA aprova l'augment del sostre del deute

Amb aquest últim pas, el país evita 'in extremis' la suspensió de pagaments. El debat ha tornat a estar intens al Senat, però amb una majoria demòcrata, ja s'esperava que el pacte tirés endavant. Obama té previst firmar l'acte tot seguit

El Senat dels Estats Units ha fet l'últim pas perquè el país pugui respirar tranquil durant uns mesos. Després de llargues cavil·lacions dels senadors, la votació ha tirat endavant amb un resultat positiu. D'aquesta manera els Estats Units aconsegueix evitar la fallida amb una entesa que no satisfà el país però que dóna marge al president dels Estats Units, Barack Obama, per acabar la seva legislatura sense massa problemes gràcies a l'augment del sostre del deute.

La mesura ha estat aprovada per 74 vots a favor i 26 en contra. Ara Obama ha de firmar l'acte de la votació per convertir-la en llei i així no arribar al punt mort de mitja nit.

Un pacte perdedor

L'acord no satisfà ni a demòcrates ni republicans, però d'aquesta manera han evitat una fallida i, molt probablement, la pèrdua de la màxima qualificació, la famosa triple A, pels seus bons. Però la seva economia continua dèbil, tal com demostren el tímid creixement de l'1,3% del seu segon trimestre i la caiguda, ahir, de l'activitat industrial al pitjor nivell des de fa dos anys. Així, el conflicte polític viscut per l'augment del sostre del deute no ha fet més que agreujar la situació.

Més continguts de