Internacional 17/05/2011

La defensa de Strauss-Kahn diu que la relació va ser consentida

L'advocat Benjamin Brafman busca nous arguments per convèncer la justícia a la vista que es farà divendres

Agències
2 min
L'advocat de Strauss-Khan, en primer pla juntament amb el director de l'FMI

Nova YorkLa defensa del director del Fons Monetari Internacional (FMI), Dominique Strauss-Kahn, acusat d'abús sexual i intent de violació d'una cambrera, al·lega que va tractar-se d'una relació sexual consentida, segons recull el New York Post.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"Les proves, al nostre parer, no concorden amb una relació per la força", diu Benjamin Brafman, un dels advocats de l'encara màxim responsable de l'FMI. A més, una font propera assegura que "podria haver-hi hagut consentiment perfectament" en la suposada agressió denunciada per la cambrera, una africana de 32 anys, al luxós hotel novaiorquès Sofitel.

Les paraules de la defensa difereixen radicalment de l'acusació formulada per la Fiscalia de Manhattan, que assegura que el francès "va tancar la porta de l'habitació del seu hotel per evitar que la seva víctima, una empleada de neteja de l'establiment, pogués escapar".

"Va prendre la seva víctima pel pit sense el seu consentiment i va intentar treure-li la roba interior, a més que va grapejar la seva àrea vaginal", va assenyalar la Fiscalia, que ha precisat que Strauss-Kahn "va intentar dues vegades per la força posar el seu penis a la boca de la víctima".

La jutge del tribunal novaiorquès que instrueix el cas, Melissa Jackson, va denegar aquest dilluns la petició de llibertat sota fiança d'un milió de dòlars sol·licitada per l'advocat defensor, en estimar que hi havia risc de fugida del país i França no té tractat d'extradició amb els Estats Units.

Per ara, el responsable de l'FMI ha passat la nit en una cel·la individual a la presó de Rikers Island a Nova York, un enorme complex de 162 hectàrees quadrades localitzat en una illa a l'East River i que alberga a uns 14.000 reus.

Strauss-Kahn romandrà a la presó preventiva almenys fins divendres que ve, quan està fixada la data de la seva pròxima vista davant els tribunals en la qual un jurat popular decidirà si se l'acusa formalment dels càrrecs d'abús sexual i intent de violació.

stats