EUA
Internacional 27/12/2010

Estat d'emergència i aeroports tancats als Estats Units pel temporal de neu

Nova York, Massachusetts, Nova Jersey i Virgínia són els estats més afectats. El Prat ja ha suspès alguns vols amb destinació o procedència als EUA

Efe
1 min
Mahattan sota la neu, vist des de Brooklyn. Foto: GETTY

WashingtonEl bloqueig del trànsit aeri que la setmana passada es va produir a Europa a causa del temporal aquesta setmana es pot reproduir als Estats Units, també amb efectes sobre Europa. De moment, el Prat ja ha hagut de cancel·lar dos vols amb destinació o procedència a Amèrica del Nord.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La tempesta es desplaça de sud a nord per la costa est dels EUA, i els estats més afectats aquest diumenge a la nit i amb previsió de continuar-hi aquest dilluns són Nova York, Nova Jersey i Massachusetts. També a Virgínia i als estats de sud-est s'han hagut de prendre mesures especials. Les autoritats han decretat l'estat d'emergència a les zones afectades i s'han suspès més de mil vols només als tres aeroports de Nova York: JFK, LaGuardia i Newark.

Els gruixos de neu que s'acumulen o que es poden acumular aquest dilluns a les zones on es desplaci la tempesta, especialment a Nova York, poden ser de fins a 50 centímetres. A més, el vent fa molt perillosos els desplaçaments, sobretot en avió. També es tem que la neu tombi torres elèctriques, com va passar al març a la Costa Brava catalana, i que hi hagi grans apagades.

stats