Internacional 09/11/2012

El director de la CIA presenta la dimissió després de reconèixer una relació extramatrimonial

David Petraeus diu en una carta a Obama que el "seu comportament inacceptable" no el fa digne de ser el líder d'una organització com la CIA. L'FBI investiga la seva biògrafa, sospitosa de ser-ne l'amant

Agències
2 min
David Petraeus. AFP

WashingtonEl director de la CIA, David Petraeus, ha presentat aquest divendres una carta de renúncia del càrrec al president nord-americà, Barack Obama, després de reconèixer que ha tingut una relació fora del seu matrimoni.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

En la carta, Petraeus ha assenyalat que ha estat casat durant 37 anys i que la seva infidelitat mostra un "comportament inacceptable tant com a marit, com a líder d'una organització" com la CIA. Petraeus havia de declarar dijous sobre l'atac al consolat dels EUA a Benghazi, Líbia, on van morir quatre nord-americans, entre ells l'ambaixador al país. La CIA ha negat que la dimissió tingui res a veure amb el paper de Petraeus en l'incident.

Es tracta d'un escàndol amorós que torna a sacsejar una política nord-americana que recorda dimissions recents per casos de faldilles, com el cas de l'exsenador John Edwards o l'exgovernador de Nova York Elliot Spitzer. L'escàndol ha provocat estupor només tres dies després de les eleccions presidencials perquè l'implicat és un premiat general retirat i respectat a Washington, una de les figures clau en l'estratègia militar nord-americana a l'Iraq i l'Afganistan.

Encara són pocs els detalls que s'han fet públics, però un compungit Petraeus ha lamentat el seu "criteri extremadament pobre" per haver estat infidel a la seva dona, Holly, amb qui portava casat 37 anys, en un comunicat en el qual anunciava la seva dimissió.

La seva biògrafa, sospitosa de ser-ne l'amant

Petraeus posava així punt i final a una carrera brillant, només 14 mesos després d'haver jurat el càrrec, i deixa un mar de conjectures després de saber-se que l'FBI investiga la seva biògrafa, Paula Broadwell, pel seu suposat intent d'accedir al correu del militar retirat per obtenir-ne informació classificada.

Broadwell, casada i amb dos fills, no ha estat formalment identificada com la seva amant, tot i que forma part de la investigació que ha obert l'FBI després de rebre una pista que Petraeus tenia una relació extramatrimonial.

stats