ESTATS UNITS
Internacional 04/05/2011

El fiscal general dels EUA diu que la missió contra Bin Laden va ser legal

Eric Holder considera lícit que els Estats Units tinguessin com a objectiu el líder d'Al Qaida i que l'operació va ser un acte d'autodefensa nacional

Reuters
1 min
El fiscal general dels Estats Units, Eric Holder

Washington p { margin-bottom: 0.21cm; } El govern de Barack Obama ha defensat amb contundència l'assassinat d'Ossama bin Laden. El Fiscal general dels Estats Units, Eric Holder, ha assegurat que “l'operació que va acabar amb la mort del líder d'Al Qaida era legal. Bin Laden era el cap d'una organització que va dur a terme els atacs de l'11 de setembre i ell va admetre la seva participació en l'atemptat”. Holder va indicar que Bin Laden no tenia cap intenció de ser capturat per les forces de seguretat nord-americanes perquè “si es va rendir hauria d'haver acceptat la captura, però no hi ha indicis que volgués això”.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El Fiscal general nord-americà ha considerat lícit que els EUA tinguessin com a objectiu el líder d'Al Qaida perquè era el comandant enemic i l'operació es va dur a terme d'acord amb les lleis i els valors dels EUA. Holder ha dit que es tractava de “matar o capturar Bin Laden”. “L'operació és un acte d'autodefensa nacional”, va sentenciar Holder.

stats