Internacional 26/08/2011

Obama demana als nord-americans que es prenguin seriosament l'huracà Irene

A Nova York, l'alcalde ha obligat a evacuar les persones que viuen a les zones baixes de la ciutat

Agències
1 min

Nova YorkEl president dels Estats Units, Barack Obama, ha demanat als nord-americans que es prenguin l'huracà Irene seriosament i els ha instat a seguir ordres d'evacuació de les zones per on molt probablement passarà una tempesta "extremadament perillosa i costosa".

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Tal com recull Reuters, tot indica que l'Irene serà "un huracà històric". "No puc emfatitzar més; si esteu en la trajectòria de l'huracà, preneu precaucions ara. No espereu", ha dit el president. Es calcula que són 55 milions les persones que es troben potencialment al mig del pas de l'huracà Irene, des de les Carolines fins a Cap Cod, a la costa est. De fet, milers de persones evacuen ciutats, incloses Washington o Nova York on l'alcalde ja ha ordenat evacuar les zones més baixes de la ciutat.

"Ens hem de prendre tots la tempesta seriosament. Si heu rebut ordres d'evacuació, seguiu-les", ha afegit el president nord-americà que està de vacances a la costa de Boston. La família d'Obama abandonarà la zona on es troba de vacances després que ja dimarts un terratrèmol sacsegés la zona de Virgina.

stats