Internacional 23/08/2011

El jutge de Nova York arxiva el cas DSK

La decisió posa punt i final a tres mesos d'escàndol polític i sexual al voltant de Dominique Strauss-Kahn, que estava acusat d'haver violat una cambrera d'hotel a Nova York. Diu que quan arribi a França parlarà sobre aquest cas

Agències
2 min

Nova YorkEl jutge nord-americà Michael Obus ha decidit avui arxivar el cas DSK, en què l'exdirector gerent de l'FMI s'afrontava a càrrecs d'abús sexual a una cambrera d'hotel de Nova York. La decisió arriba després que ahir la fiscalia anunciés que retirava els càrrecs contra Dominique Strauss-Kahn per la manca de credibilitat del testimoni de la víctima. La sentència posa punt i final a tres mesos d'escàndol polític i sexual que va forçar DSK ha dimitir del seu càrrec a l'FMI.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

En sortir del jutjat, DSK ha dit que l'acusació de violació ha estat "un malson". "Estic desitjant tornar al meu país. Parlaré més quan estigui a França", ha dit l'antic director general de l'FMI minuts després que la justícia retirés tots els càrrecs.

Avui mateix, el jutge de Nova York Michael Obus també ha rebutjat la petició dels advocats de Nafissatou Diallo, la dona que acusa d'agressió sexual a l'exdirector gerent de l'FMI, Dominique Strauss-Kahn, de recusar al fiscal de Manhattan, Cyrus Vance.

"No hi ha res que sustenti la petició per recusar el fiscal", diu el jutge Obus. Els advocats de Diallo van demanar aquest dilluns la recusació del fiscal perquè consideren que aquest "va gestionar malament" el cas obert en contra del conegut polític i economista francès, i que la seva oficina "va sabotejar de manera inapropiada" la credibilitat de seu client.

La petició es va presentar poc abans que Diallo i el seu advocat iniciessin una reunió amb els responsables de la Fiscalia, una trobada en què se'ls va comunicar formalment que la Fiscalia va demanar al jutge que desestimi els càrrecs contra Strauss-Kahn.

El lletrat de Diallo, Kenneth Thompson, havia demanat així al jutge que nomenés un fiscal especial per al cas, després que quedés palès que la Fiscalia tenia dubtes sobre la credibilitat de la demandant i no podria provar res "més enllà de tot dubte raonable" que l'agressió va ser "forçada i sense consentiment".

La decisió del jutge Obus s'ha conegut mentre s'espera l'arribada de DSK al tribunal, on aquest mateix magistrat podria desestimar tots els càrrecs que pesen sobre el francès des que el maig Diallo el denunciés per agressió sexual, una decisió que deixaria via lliure perquè Strauss-Kahn pugui abandonar els Estats Units.

stats