ESTATS UNITS
Internacional 27/03/2012

La majoria del Suprem dels EUA posa en dubte la reforma sanitària d'Obama

Els magistrats conservadors interpreten la llei com una intromissió de Washington en la llibertat individual

Efe
1 min

WashingtonEls jutges del Tribunal Suprem dels Estats Units han mostrat aquest dimarts dubtes sobre la constitucionalitat d'escollir una assegurança mèdica a la majoria dels nord-americans a partir del 2014, en el segon dia d'audiències de la polèmica reforma sanitària.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El senador republicà d'Utah, Mike Lee, que era a la sala d'audiències, ha dit que és molt provable que cinc dels nou magistrats del Suprem –tots conservadors– votin en contra de l'assegurança mèdica obligatòria.

"No diria que els jutges siguis predictibles però, basant-me amb les preguntes que ha fet per exemple el jutge Alito, m'ha semblat que ha mostrat molt d'escepticisme que el congrés pugui exigir la compra d'una determinada assegurança mèdica", ha assenyalat Lee.

Les discussions conclouran dimecres, però el veredicte no serà fins a finals de juny, en plena campanya electoral per les presidencials nord-americanes de novembre. Alguns analistes consideren que l'escepticisme inicial dels jutges més conservadors és una estratègia per aconseguir convèncer els més progressistes. El principal escull de la mesura és la obligatorietat de tenir una assegurança mèdica. Els magistrats conservadors interpreten la llei com una intromissió de Washington a la llibertat individual.

stats