Internacional 20/07/2012

La matança al cinema de Denver és la pitjor dels últims cinc anys als Estats Units

L'abril del 2007, un estudiant sud-coreà va matar 32 estudiants i professors a la Universitat Politècnica de Virgínia i després es va suïcidar

Efe
2 min

DenverAlmenys 14 persones han mort i 50 més han resultat ferides aquest dijous a la nit (hora local) en un tiroteig en un cinema del suburbi d'Aurora, a la ciutat de Denver (Colorado, Estats Units). Es tracta de la pitjor matança indiscriminada als Estats Units des del 2007, quan un estudiant sud-coreà va matar 32 estudiants i professors a la Universitat Politècnica de Virgínia i després es va suïcidar.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Aquests són els atacs indiscriminats amb major nombre de víctimes als Estats Units els últims 20 anys, ordenats cronològicament:

- 2 de juliol del 1993: Un home armat amb dues semiautomàtiques, un revòlver i una bossa amb centenars de bales mata a San Francisco nou persones i després se suïcida.

- 20 d'abril del 1999: Dos estudiants de 17 i 18 anys, Eric Harris i Dylan Klebold, armats amb un fusell d'assalt, dues escopetes i un revòlver, maten 13 persones i en fereixen 23 més a l'escola de Columbine, a Littleton (Colorado), abans de suïcidar-se.

- 21 de març del 2005: Un estudiant de secundària de 17 anys, de l'estat de Minnesota, mata cinc companys d'escola i dos adults a la reserva índia de Ojibwe, després d'assassinar els seus avis.

- 16 d'abril del 2007: L'estudiant sud-coreà Cho Seung Hui acaba amb la vida de 32 estudiants i professors a la Universitat Politècnica de Virgínia i després se suïcida.

- 5 de desembre del 2007: Nou persones moren, incloent-hi l'agressor, i cinc més resulten ferides pels trets d'un home de 20 anys en un centre comercial d'Omaha (Nebraska).

- 10 de març del 2009: Un home armat mata deu persones, entre elles la seva mare, els seus avis i els seus oncles i posteriorment se suïcida.

- 29 de març del 2009: Almenys vuit persones moren en un tiroteig en una residència per a gent gran i malalts d'Alzheimer a Carthage (Carolina del Nord). L'agressor va resultar ferit per la policia.

- 3 d'abril del 2009: Un home armat entra en un centre d'atenció a immigrants i refugiats a Binghamton, a l'estat de Nova York, i mata 13 persones abans de suïcidar-se.

- 6 de novembre del 2009: El comandant Nidal Malik Hassan, de 39 anys i psiquiatre especialitzat en estrès posttraumàtic, mata 13 persones i en fereix 32 més a la base militar de Fort Hood (Texas), en l'incident més greu en un recinte militar als Estats Units.

- 3 d'agost del 2010: Un home de 34 anys mata a trets nou persones a la distribuïdora de cervesa i vi Hartford Distributor, a Manchester, a l'estat de Connecticut.

- 7 d'agost del 2011: Un home mata set persones, entre les quals un nen d'onze anys, abans de ser abatut per la policia a la Copley Township, al nord-est d'Ohio (Estats Units).

- 12 d'octubre del 2011: Vuit persones moren i una altra resulta ferida greu en una perruqueria a Seal Beach, Califòrnia, després que un home, marit d'una empleada, entrés a l'establiment i comencés a disparar.

- 2 d'abril del 2012: Set persones moren i tres més resulten ferides en un tiroteig en una universitat privada a Oakland (Califòrnia).

stats