MÓN
Internacional 03/12/2011

Herman Cain es retira de la cursa a la Casa Blanca

El precandidat republicà abandona després de diversos escàndols sexuals

Ara
1 min
Herman Cain

BarcelonaHerman Cain, precandidat a la presidència dels Estats Units, ha anunciat en un míting a Atlanta que es retira de la cursa republicana per disputar la presidència a Barack Obama a les eleccions de 2012.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

L'exdirector d'una cadena de pizzeries ha vist caure la seva popularitat després de diversos escàndols sexuals. Se l'ha acusat d'abús sexual, quan dirigia l'Associació Nacional de Restauració a finals dels anys 90. Dilluns, una empresària d'Atlanta va assegurar que havia mantingut amb ell una relació extramatrimonial durant 13 anys, cosa que Cain va negar categòricament a la CNN.

"Vaig decidir presentar-me a les primàries perquè els polítics de Washington no feien la seva feina", ha dit davant un centenar de simpatitzants en el que havia de ser en principi havia de ser una festa per inaugurar la seu de campanya. Hermain Cain ha explicat que retira la candidatura davant les "nombroses falses acusacions" que han ferit la seva familia, especialment la seva dona.

Amb tot, ha assegurat que continuarà impulsant una reforma del sistema impositiu del país a través d'una nova pàgina web i que en les properes setmanes decidirà a quin candidat republicà donarà suport.

Cain ha carregat contra els mitjans de comunicació i contra les "elits", que ha afirmat que han boicotejat algú que no encaixava en el perfil d'un president nord-americà.

stats