ESTATS UNITS
Internacional 04/05/2011

Una missió d'alt risc amb una bona recompensa

L'operació nord-americana a Abbottabad és considerada com l'opció més perillosa però la manera d'aconseguir el major èxit

Redacció
1 min
El president nord-americà, Barack Obama

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } La decisió del president dels Estats Units, Barack Obama, ha estat definida com d'alt risc però amb una gran recompensa. L'enviament d'un equip de Seals al Pakistan per acabar amb Ossama Bin Laden és considerat als EUA com el camí més difícil per aconseguir l'objectiu però també la manera d'assolir el major èxit. “Quan dus a terme una missió així, no hi ha garanties”, ha indicat al Huffington Post Dick Couch, un seal de la marina nord-americana. El soldat considera alt el risc de la missió perquè podria haver passat que Bin Laden no fos en la casa d'Abbottabad, el comandament es podria haver trobat amb una forta resistència o podria haver estat detectat per les forces pakistaneses. Per a Couch, que les tropes entressin en terreny pakistanès era l'opció més perillosa.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La caiguda del primer helicòpter va obligar els seals nord-americans a entrar en combat i hi havia la possibilitat que Bin Laden aconseguís fugir. Tot i aquests riscos, el benefici de l'operació era massa ric. Obama es va decidir per aquesta opció perquè amb un assalt de precisió es reduïa el risc de causar víctimes civils i hi havia la possibilitat de recollir documents.

stats