MÓN
Internacional 04/04/2011

Obama anuncia que es presenta a la reelecció

El president dels Estats Units ha enviat un vídeo als seus seguidors confirmant la decisió

Redacció
1 min

Washington p { margin-bottom: 0.21cm; }a:link { } El president dels Estats Units, Barack Obama, ha anunciat que es presentarà a la reelecció per a les eleccions generals del 2012. El president nord-americà inicia la seva precampanya presidencial amb un vídeo publicat a la seva pàgina web titulat 'Comença amb nosaltres' ('It begins with us'). Durant el vídeo, que dura una mica més de dos minuts, ciutadans de diverses parts dels Estats Units expliquen els motius que els porten a donar suport al Partit Demòcrata i a Barack Obama perquè sigui reelegit en els comicis del 2012.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Els analistes polítics nord-americans calculen que el finançament de la campanya presidencial d'Obama pot arribar a la xifra rècord de mil milions de dòlars.

D'altra banda els organitzadors de la campanya de Barack Obama han enviat correus electrònics i missatges de text als partidaris, amb qui estan iniciant converses perquè els ajudin a "donar forma al camí cap a la victòria". El president nord-americà ha tornat a fer servir les xarxes socials per fer pública la notícia. L'exsenador d'Illinois va aconseguir una recaptació rècord durant la campanya del 2008, gràcies en part al Facebook i el Twitter.

El Partit Republicà encara no ha fet oficial qui competirà contra Obama en les properes eleccions. Els primers sondejos d'intenció de vot situen l'actual president dels Estats Units per davant dels seus contrincants republicans.

stats