MÓN
Internacional 01/07/2011

La denunciant de Strauss-Kahn admet ara que va mentir durant la vista

Una carta del Fiscal del districte de Manhattan diu al jutge que porta el cas que la dona de la neteja de l'hotel Sofitel de Nova York assegura ara que va mentir durant la vista i que després del presumpte assalt va anar a netejar una altra habitació

Redacció
3 min
Strauss-Kahn i la seva dona entrant al jutjat avui

BarcelonaEls esdeveniments es precipiten sobre l'afer Dominique Strauss-Kahn i tot fa indicar que la presumpta agressió sexual de l'exdirigent del Fons Monetari Internacional a una dona de neteja de l'hotel Sofitel de Manhattan podria ser un muntatge. La denunciant, Nafissatou Diallo –és la primera vegada que en coneixem el nom–, desmunta part de la teoria incriminatòria contra el líder socialista. La Fiscalia de Manhattan diu en una carta al jutge que porta el cas que ha obtingut The New York Times que la presumpta víctima assegura que després de la presumpta agressió va anar a netejar una altra habitació.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

DSK, en llibertat

L'exdirector gerent del Fons Monetari Internacional, Dominique Strauss-Kahn (DSK), ja pot desplaçar-se lliurement pels Estats Units. El tribunal novaiorquès que l'havia imputat l'ha alliberat de l'arrest domiciliari i retornat la fiança després que la Fiscalia de Nova York estigués d'acord en concedir la llibertat sota paraula a DSK, acusat d'assalt sexual i intent de violació d'una dona el passat maig. L'acusació ja ha dit que no retiraria els càrrecs.

De fet, aquesta passada matinada ja s'ha filtrat que les acusacions contra l'exdirector gerent de l'FMI Dominique Strauss-Kahn per intent de violació estaven a la corda fluixa després que els investigadors trobessin "grans forats" de credibilitat en el testimoni de l'empleada de l'hotel que el va denunciar, segons ha informat avui The New York TimesThe New York Times.

El diari, que cita dues fonts no identificades coneixedores del cas, indica que encara que les proves forenses van trobar evidències clares d'una trobada sexual, els fiscals no creuen la versió de la dona, que des que va interposar la denúncia el passat 14 de maig s'ha contradit en el seu relat, apunta una de les fonts.

Els investigadors haurien detectat alguns aspectes irregulars sobre la sol·licitud d'asil de l'empleada de l'hotel, de 32 anys, d'origen guineà, i possibles vincles amb l'activitat criminal, com ara la participació en el rentat de diners i el tràfic de drogues.

A més, segons les dues fonts que cita el diari, la dona va tenir una conversa telefònica, amb un home empresonat el dia que va mantenir la trobada amb Strauss-Kahn sobre els possibles beneficis que obtindria si posessin càrrecs contra ell, que va ser gravada.

El diari indica que els fiscals es van reunir aquest dijous amb els advocats de Strauss-Kahn i van donar detalls sobre les troballes de la investigació.

Tot i que la seva pròxima compareixença estava prevista pel 18 de juliol, Strauss-Kahn ha de comparèixer en les pròximes hores davant un jutge del Tribunal Suprem de Nova York.

S'espera que, en l'audiència d'aquest divendres, el jutge Michael Obus estudiï un canvi en les condicions del seu arrest domiciliari, que els seus advocats consideren "restrictives".

Segons el diari, els fiscals, que fins ara s'havien mostrat segurs en els seus arguments, probablement diran que "tenen problemes amb el cas", segons el que els investigadors han trobat, i podrien retirar alguns dels càrrecs.

Strauss-Kahn va ser detingut el 14 de maig a l'aeroport internacional John F. Kennedy a Nova York pel presumpte abús sexual d'una empleada de l'hotel en què s'allotjava a Manhattan i va ser formalment inculpat de set càrrecs, entre ells el d'intent de violació.

Està des del 21 de maig sota arrest domiciliari, obligat a portar una polsera electrònica i vigilat les 24 hores del dia per guàrdies armats i un sistema de televisió que ha de pagar de la seva butxaca; els costos es xifren en més de 200.000 dòlars al mes.

El polític francès es va declarar "no culpable" el passat 6 de juny dels set delictes, pels quals si és declarat culpable haurà d'afrontar penes de 3 a 25 anys per cada un d'ells, segons la seva gravetat.

L'exdirector gerent de l'FMI va pagar un milió de dòlars en efectiu i va dipositar un aval bancari de cinc milions, i viu en una luxosa casa adossada del sud de la ciutat, valorada en 14 milions de dòlars, per la qual paga un lloguer de més de 50.000 dòlars al mes.

stats