Internacional 31/10/2011

La nevada dels Estats Units deixa sis morts i més de tres milions de persones sense llum

La tempesta, que afecta la costa est des del cap de setmana, és un fenomen estrany per l'època de l'any. El governador de Nova Jersey ja ha declarat l'estat d'emergència

Efe
1 min
El pont de Manhattan, durant les nevades d'aquest cap de setmana / EFE

WashingtonUna tempesta de neu afecta des del cap de setmana la costa del nord-est dels Estats Units, i ha deixat ja sis víctimes mortals i tres milions de persones sense subministrament elèctric. Entre les víctimes mortals, dues van perdre la vida en un accident de transit a Pennsilvània, on també ha mort un home en caure un arbre damunt de casa seva.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

També per accidents de trànsit han mort dues persones més a Connecticut i Nova York, mentre que a Massachusetts -on s'ha arribat als 40 centímetres de neu- un altre home ha perdut la vida en trepitjar un cable del subministrament elèctric que hauria caigut per les nevades.

Aquestes nevades són un fenomen estrany a l'est dels Estats Units en aquesta època de l'any. Al llarg del cap de setmana s'han detectat ventades al voltant dels cent quilòmetres per hora. La neu també ha causat retards de diverses hores en els aeroports de la zona, i la suspensió de centenars de vols.

El governador de Nova Jersey, Chris Christie, ha declarat l'estat d'emergència i, segons les autoritats locals, el subministrament encara trigarà uns dies a restablir-se completament.

stats