Internacional 27/06/2011

Reviure els tirotejos del Far West... amb ferits inclosos

Un joc permet als turistes disparar-se amb pistoles de fogueig per simular les èpoques del Far West però fa uns dies la festa va deixar tres ferits

Redacció
1 min
Una recreació d'un poble del Far West / GETTY

BarcelonaAl municipi de Hill City, a Dakota del sud (Estats Units) els turistes poden sentir-se com autèntics pistolers del Far West. Una atracció els permet disparar-se amb pistoles de fogueig, però la festa no sempre acaba bé. El dia 17 de juny el joc va deixar tres ferits de bala, sense que se sàpiga d'on van sortir la munició.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

“Cap al final d'una de les rondes, dos participants van començar a cridar i els sortia sang del braç”, explica Phyllis Masten, un càmera de l'ABC que va veure els fets. Hi havia un centenar de participants. Un dels responsables d'aquesta activitat es renta les mans assegurant que “totes les nostres armes són només de fogueig, i no es permet usar cap tipus de munició real”. Però el balanç és que tres persones van acabar ferides.

Al lloc dels fets no s'hi va trobar cap bala de veritat. Els ferits asseguren, en declaracions que recull l'agència Reuters, que la seva ferida prové d'un atac amb munició real. Expliquen que la seva recuperació evoluciona favorablement.

El 'xou' ha quedat suspès per les autoritats de Dakota, a l'espera que les investigacions policials determinin l'origen de la ferida dels tres participants. “Ells no saben d'on va venir el tret, i nosaltres tampoc”, diu el responsable de l'activitat que només espera que s'aclareixin els fets i pugui tornar a obrir la paradeta.

stats