Internacional 24/04/2013

Activistes de Femen aboquen aigua beneïda al cap de l'Església catòlica belga

Leónard havia comparat l'homosexualitat amb l'anorèxia i havia expressat que la sida era "una espècie de justícia immanent"

Efe
1 min
Activistes de Femen aquest dimecres abocant aigua beneïda a Léonard /AFP

Brussel·lesQuatre activistes del moviment Femen han interromput aquest dimecres, amb els pits enlaire, en una conferència del president de la Conferència Episcopal belga, l'arquebisbe André-Joseph Léonard, i li han abocat aigua beneïda en protesta per les seves polèmiques, que consideren homòfobes.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Les quatre feministes, que portaven escrits lemes a l'esquena i als pits, han irromput el debat de Léonard i un professor universitari cridant "Estic farta de Léonard", "Stop homofòbia" i "Déu salvi les lesbianes", i acte seguit han abocat l'aigua amb ampolles en forma de la Verge Maria.

Després, les activistes han abandonat l'auditori abans que la seguretat de la universitat pogués intervenir.

El segon acte contra Leónard en un mes

A Léonard ja li van llançar un pastís a la cara mentre oficiava una missa després de protagonitzar declaracions sobre la sida, la pederàstia i l'homosexualitat.

El cap de l'Església catòlica belga va comparar l'homosexualitat amb l'anorèxia. Léonard també va expressar públicament que la sida és "una espècie de justícia immanent" i va "desaconsellar" a persones divorciades que estiguin a càrrec d'escoles catòliques i que ensenyin religió.

Pel que fa als escàndols de pederàstia, l'arquebisbe es va mostrar a favor de no jutjar per abusos a menors els preveres que no estiguessin en actiu.

stats