ALEMANYA
Internacional 01/04/2011

La policia alemanya evita un atac a l'estadi de Dortmund

L'Oficina Federal Criminal troba dos dipòstis d'armes i explosius, un dels quals a prop del recinte esportiu i deté un home de 25 anys vinculat amb els fets

Efe
1 min
L'entrada a l'estadi del Borussia de Dortmund.

Berlín p { margin-bottom: 0.21cm; } La policia federal alemanya ha aconseguit evitar un atemptat amb explosius a l'estadi de futbol del Borussia de Dortmund, el Westfalenstadion. Agents de l'Oficina Federal Criminal (BKA) han trobat dos dipòsits d'armes i explosius, un dels quals a prop del recinte esportiu i han detingut un home de 25 anys relacionat amb els fets, que el 2010 ja havia intentar fer xantatge a una empresa.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Durant l'interrogatori, el detingut ha plantejat tesis islamistes però la policia no descarta que es tracti d'un malalt mental. Segons la policia federal alemanya, el detingut va enviar el febrer passat un correu electrònic a l'ambaixada alemanya a Islamabad amb informacions sobre dos atemptats, que segons ell, estaven planificats a Alemanya.

Les autoritats alemanyes asseguren que l'atemptat estava previst per dissabte, durant el partit entre l'equip local i líder de la lliga alemanya, el Borussia de Dortmund, i el Hannover 96. El president d'aquest últim club, Martin Kind, s'ha declarat “horroritzat” després de conèixer aquesta informació però ha rebutjat la possibilitat d'ajornar el matx.

stats