EUROPA
Internacional 09/11/2011

Merkel: "És el moment de fer el pas cap a una nova Europa"

La cancellera alemanya alerta de la situació comunitària i considera que l'estat actual és molt desagradable. Per a Merkel, cal que Europa demostri al món que és una economia viable. Alguns analistes consideren que la cancellera demana canvis al Tractat de Lisboa

Ara / Reuters
1 min
Merkel, Sarkozy i Berlusconi a l'Elisi l'octubre de 2008. REUTERS

BerlínLa cancellera alemanya, Angela Merkel, ha llançat avui un dels seus missatges més dramàtics des que va esclatar la crisi de l'euro fa dos anys. Merkel, que ha liderat les respostes a la crisi del deute, ha dit que "és el moment de fer el pas cap a una nova Europa" per canviar les seves normes sobre el terreny.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

En una conferència a Berlín, la cancellera ha dit que la situació d'Europa havia esdevingut "desagradable" i que el bloc no podia sobreviure si no mostrava al món que era capaç d'adaptar-se a la crisi del deute que s'ha intensificat durant les darreres setmanes, augmentant les especulacions sobre el trencament de l'eurozona.

"Perquè el món està canviant molt ràpid, hem d'estar preparats per respondre als reptes. Això voldrà dir més Europa, no pas menys". Alguns analistes consideren que amb aquestes paraules Merkel està obrint les portes a modificar alguns aspectes del Tractat de Lisboa, fet que donaria raó als més euro escèptics.

stats