Internacional 08/02/2013

Alemanya convoca eleccions legislatives el 22 de setembre

Les últimes enquestes coincideixen que Merkel continuaria com a cancellera i fins i tot milloraria els resultats de les anteriors eleccions

Efe
1 min
Merkel seria reelegida com a cancellera segons les últimes enquestes

BerlínLes eleccions al Bundestag tindran lloc el proper 22 de setembre, tal com havia proposat el consell de ministres de la cancellera federal, Angela Merkel. La data s'havia consensuat prèviament amb la resta de partits de la coalició governamental, formada per cristianodemòcrates (CDU) -partit de Merkel-, socialcristians bavaresos (CSU) i liberals (FDP).

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Les enquestes indiquen que l'actual cancellera seguirà al capdavant del Parlament federal perquè el seu partit i la CSU –aliança coneguda com la Unió– millorarien els resultats de les passades eleccions i superarien el 40% de vots. Angela Merkel també podrà comptar amb els vots dels liberals, malgrat que aquests últims no arribarien al 5% dels vots, el mínim necessari per tenir representació parlamentària.

El mateix 22 de setembre se celebraran les eleccions legislatives a l'estat federat de Hessen, al centre del país, i una setmana abans, el dia 15, tindran lloc les de l'estat federat de Baviera, al sud d'Alemanya.

Angela Merkel acaba aquest 2013 la segona legislatura al Bundestag, possible gràcies a la sobrada majoria parlamentària que va obtenir el 2009, amb un 33,8% del sufragi (conjuntament amb els grups CSU i FDP). L'oposició ha estat encapçalada pels socialdemòcrates (SPD), amb un 23% dels vots; els Verds, que van assolir el 10,7%, i la formació de L'Esquerra, amb un 11,9%.

stats