Internacional 23/08/2012

Alemanya fa la batuda contra grups neonazis més gran de la seva història

L'operació policial vol esmenar la mala imatge que van provocar els errors en una investigació anterior

Ara
1 min
Material nazi i armes requisats en les batudes i exposats per la policia. AFP

BarcelonaLa policia alemanya ha dut a terme aquest dijous la batuda contra grups neonazis més gran de les que havia fet fins ara. L'escenari ha sigut l'estat de Rin del Nord-Westfàlia, on uns 800 policies han rebut l'autorització per escorcollar més de 140 habitatges i locals del land.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

En paral·lel als registres, les autoritats han anunciat la prohibició de tres organitzacions neonazis que eren considerades “violentes”, i una d'elles, Kamaradschaft Aachener Land, fins i tot tenia vincles amb el terrorisme. Dos membres d'aquest grup van ser detinguts l'any 2010 quan la policia va descobrir que tenien dues bombes artesanals plenes de claus que pensaven fer explotar en una manifestació de protesta contra els neonazis.

“Amb aquesta operació hem aconseguit fer un gran forat a la xarxa dels neonazis”, ha dit el ministre de l'Interior del land, Ralf Jäger, que també ha anunciat que la policia ha descobert més de 1.000 cartells del partit neonazi NPD. “Això demostra l'estreta relació existent entre l'NPD i els grups violents de l'estat”, ha afegit el ministre.

Un cop d'autoritat

Aquest massiu operatiu policial arriba poc després que el màxim responsable de la lluita antiterrorista alemanya, Heinz Fromm, dimitís per un escàndol relacionat amb grups neonazis. L'NSU era un comando terrorista neonazi que des de l'any 1998 va actuar des de l'anonimat per assassinar deu persones, col·locar diverses bombes i atracar bancs. La policia no va relacionar les activitats d'aquest grup amb el terrorisme fins que un dels seus membres es va entregar.

Els errors d'investigació van posar en dubte la capacitat del ministeri de l'Interior del país, que amb el cop policial d'aquest dijous ha volgut recuperar la confiança dels seus ciutadans i millorar la seva imatge internacional.

stats