ALEMANYA
Internacional 25/04/2012

Alemanya reeditarà el 'Mein Kampf' per primera vegada des del 1945

L'estat de Baviera, que té fins el 2016 els drets de l'obra, publicarà una nova edició crítica. Les autoritats asseguren que volen "desmitificar-lo"

Agències
1 min
Exemplar del 'Mein Kampf', escrit per Hitler el 1923. AFP

BerlínL'estat alemany de Baviera està considerant publicar una nova edició del 'Mein Kampf' de Hitler, que no s'ha reeditat a Alemanya des del 1945. L'estat, que té els drets de l'obra fins el 1916, al·lega que la nova edició vol "desmitificar-lo" i que per això faran una edició comentada i crítica.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Fins ara, el ministeri de Finances de Baviera havia enfrontat pugnes legals contra qualsevol que volgués reeditar l'obra, però el fet que els drets se'ls acabin aviat ha forçat l'estat a plantejar-se com reeditar l'obra perquè quedi pal·lès que és una obra que incita el nazisme i la supremacia de la raça ària.

"Hem estudiat fer-ne una còpia per a les escoles. No seria un llibre sencer, sinó parts que són particularment didàctiques", ha explicat Tohoma Neuman, portaveu del ministeri de fiances de Baviera tot recalcant que tots plegats "tenim una responsabilitat col·lectiva [pel llibre] malgrat que perdem ja les llicències. "Amb un comentari acadèmic volem desmitificar el llibre i estem debaten com mostrar la seva responsabilitat", ha afegit.

El projecte està dotat amb un total de mi milió d'euros i es preveu que el llibre surti de nou a la llum el 2015.

stats