Ucraïna
Internacional 21/12/2012

Almenys 83 persones han mort a causa del fred a Ucraïna

L'anticicló que s'ha instal·lat sobre la major part del territori ucraïnès ha comportat unes temperatures molt baixes per aquesta època de l'any. Més de 500 persones han estat hospitalitzades amb símptomes de congelació

Efe
1 min
Un cotxe atrapat per la neu a Ucraïna. AFP

KíevAlmenys 83 persones han mort en els darrers dies a causa del fred a Ucraïna, segons ha informat aquest divendres el conseller del ministre ucraïnès de sanitat, Vladímir Iúrtxenko. Del total de víctimes, 57 han mort al carrer, 15 a les seves llars i unes altres 11 en dependències sanitàries.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Prop de 630 persones s'han dirigit als serveis sanitaris amb signes de congelació, de les quals 526 han estat hospitalitzades.

L'anticicló que s'ha instal·lat sobre la major part del territori ucraïnès ha comportat unes temperatures molt baixes per aquesta època de l'any, diversos graus centígrads per sota de la mitjana. A Kíev, s'han registrat aquest divendres temperatures properes als 10 graus sota zero, mentre que en algunes zones del país les temperatures nocturnes han arribat als 16 graus sota zero.

El centre meteorològic ucraïnès ha pronosticat que el fred anormal continuarà fins al pròxim dilluns, quan les temperatures nocturnes podrien arribar als 20 graus sota zero a la part central i oriental del país. Després d'any nou, els termòmetres no baixaran dels zero graus a la nit i es mantindran alguns registres positius durant el dia, pràcticament a tot el territori.

stats