Publicitat
Publicitat

Anders Breivik va enviar el seu manifest a més de 1.000 persones abans de la massacre a Noruega

Entre les adreces electròniques de l'enviament massiu, no n'hi hauria cap que acabés amb domini '.es'

"Dues hores abans de l'explosió a Oslo, vaig rebre el correu" amb el manifest 1.500 pàgines d'Anders Breivik, ha explicat a l'ACN el diputat flamenc i receptor del mail Tanguy Veys, del Vlaams Belang, un partit nacionalista d'extrema dreta. Segons el diputat, però, entre el miler d'adreces electròniques que Breivik -amb el nom d'Anders Brewick- va enviar a destinataris d'arreu d'Europa no n'hi ha cap que acabi amb el domini '.es'.

De totes maneres, ha precisat el polític flamenc, moltes de les adreces són de nomenclatura internacional -'.com'- de manera que aquesta dada no fa descartar hi hagi destinataris catalans i de l'Estat. "Jo no he escollit rebre aquest mail", assegura el polític flamenc. Segons ha publicat el diari The Guardian, de les 1.003 adreces, un terç són britàniques. També hi ha destinataris explícits a França, Alemanya i Itàlia.

El mail, enviat a les 14.09 hores de divendres, porta per títol "Patriota d'Europa de l'Oest" i demana als receptors que difonguin el missatge tant com puguin.

Més continguts de