Atac cibernètic al Parlament britànic

Westminster detecta intents no autoritzats d'accedir als correus electrònics dels diputats 

El Parlament del Regne Unit ha sigut víctima d'un atac cibernètic per identificar les contrasenyes febles del correu electrònic dels diputats tan sols unes setmanes després de l'atac global del 'ransomware' WannaCry que, entre altres organismes de tot el món, va afectar el servei de salut del país.

La Cambra dels Comuns ha anunciat que treballava amb el Centre Nacional de Seguretat Cibernètica per defensar la xarxa del Parlament i confia que ha protegit tots els comptes i sistemes."Hem descobert una activitat inusual i proves d'un intent d'atac cibernètic a la nostra xarxa informàtica", deia un correu electrònic enviat per les autoritats parlamentàries a les persones afectades.

"La investigació del nostre equip ha confirmat que els pirates informàtics duien a terme un atac sostingut contra tots els comptes d'usuaris parlamentaris en un intent d'identificar contrasenyes febles", especifica el comunicat.

Chris Rennard, membre del partit liberal demòcrata a la cambra alta, la dels Lords, va ser el primer de cridar l'atenció ahir sobre el problema al seu compte de Twitter. Hi va anunciar: "Atac de seguretat cibernètic a Westminster. Els correus electrònics parlamentaris pot ser que no funcionin de manera remota. Missatges urgents, per SMS".


Una portaveu de la Cambra dels Comuns ha confirmat que hi ha hagut intents no autoritzats d'accedir als comptes dels parlamentaris i que s'han activat els sistemes per protegir les dades dels parlamentaris i el personal que treballa a Westminster.

"Com a precaució, hem restringit temporalment l'accés remot a la xarxa. Per tant, hi ha diputats i personal que no poden accedir als seus comptes de correu electrònic fora de Westminster", ha dit.

Liam Fox, ministre del Comerç Internacional, ha assegurat que l'atac no és una sorpresa i que hauria de ser una advertència per a tots els britànics sobre l'amenaça que representen els pirates informàtics cibernètics. "Hem vist informes els últims dies que indiquen, fins i tot, que les contrasenyes d'alguns ministres estaven a la venda a internet", ha dit en declaracions als mitjans de comunicació. "Sabem que els nostres serveis públics són atacats, de manera que no sorprèn que s'hagin intentat piratejar els correus electrònics parlamentaris", ha afegit.