ITÀLIA
Internacional 05/04/2011

El partit de Berlusconi vol abolir la prohibició del feixisme a Itàlia

El Poble de la Llibertat ha presentat una projecte de llei al Senat per derogar els articles de la Constitució del 1948 on queda prohibit el feixisme al país

Efe
1 min
El primer ministre italià, Silvio Berlusconi

Roma p { margin-bottom: 0.21cm; } El partit del primer minsitre italià, Silvio Berlusconi, ha presentat un projecte de llei al Senat per derogar la prohibició del feixisme a Itàlia. La proposta de derogació, que té el suport d'un senador del partit Aliança Nacional, de Gianfranco Fini, fa referència a una part de la Constitució italiana del 1948 que indica que queda “prohibida la reorganització, sota qualsevol forma, el dissolt Partit Feixista”. A més, sobre la base d'aquesta disposició es va aprovar el 1952 la llei Scelba, que tipifica el delicte d'apologia del feixisme. El titular del Senat italià, Renato Schifani, ha assegurat que ha quedat “sorprès i estupefacte” per la proposta.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

L'oposició italiana ha criticat durament la proposta del Poble de la Llibertat, que tot i que va ser plantejada el 29 de març, no s'ha conegut fins avui. La presidenta del grupo opositor Partit Demòcrata al Senat, Anna Finocchiaro, considera una ofensa per al país la decisió del PDL, a més ha afegit que “seria l'enèsim detall intencionat i sistemàtic que el PDL està intentant destruir la Constitució”. “Demanem que es retiri immediatament aquest acte de provocació insoportable”, ha indicat Roberto Zaccaria, company de partit de Finocchiaro.

stats