Internacional 07/01/2013

Berlusconi anuncia una aliança amb la Lliga Nord de cara als comicis del febrer

L'exprimer ministre italià fa les paus amb la formació ultradretana, que va caure en desgràcia després d'un escàndol per corrupció

Efe
2 min
Berlusconi amb Alfano en una imatge d'arxiu. AFP

RomaL'exprimer ministre italià Silvio Berlusconi, líder del partit Poble de la Llibertat (PdL), ha anunciat aquest dilluns una aliança electoral amb la formació federalista Lliga Nord de cara als comicis generals que se celebraran a Itàlia el 24 i 25 de febrer.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"'Habemus papam': aquesta nit a les 1.30 h de la matinada s'ha firmat un acord", entre el PdL i la Lliga Nord, ha explicat Berlusconi en una entrevista radiofònica amb l'emissora RTL.

L'acord amb la Lliga Nord, que ja va ser aliada del govern de Berlusconi durant el seu últim mandat, arriba després de diverses setmanes d'incertesa, ja que el partit federalista havia expressat més d'un cop la seva oposició al fet que el Cavaliere fos presentat com a candidat a primer ministre en els comicis.

Sobre aquesta qüestió, Berlusconi ha explicat que el nom del primer ministre es decidirà, en cas de victòria, després de les eleccions, tot i que ha manifestat que ell preferiria ocupar el càrrec de ministre d'Economia.

També ha recordat que en diverses ocasions ja havia assenyalat com a possible candidat a primer ministre l'actual secretari polític del PdL, Angelino Alfano, que va succeir-lo en la guia del partit després de la seva dimissió al capdavant de l'executiu el novembre del 2011, i que ha estat identificat com el seu 'delfí' polític.

La Lliga Nord va ser aliada del govern de Berlusconi durant el seu últim mandat, tot i que un dels membres del partit ultradretà que es va mostrar més crític amb el Cavaliere va ser Roberto Moroni, que va agafar el relleu de la formació després de l'escàndol per corrupció que va fer caure el fundador i líder del partit, Umberto Bossi. Segons l'acord segellat aquesta matinada de dilluns, justament Moroni –actual líder de la Lliga Nord– serà el candidat comú en els comicis regionals de la Llombarida, que té com a capital Milà. Les eleccions se celebraran el mateix dia que les eleccions generals.

stats