ITÀLIA

Escàndols sexuals

Berlusconi serà jutjat el 6 d'abril a Milà pel cas Ruby

La justícia decideix obrir un "procés immediat" contra el primer ministre per prostitució de menors i abús de poder. A Il Cavaliere li poden caure fins a 15 anys de presó.

La jutgessa Cristina di Censo ha decidit aquest matí obrir un procés immediat al primer ministre italià, Silvio Berlusconi, per incitació a la prostitució de menors i abús de poder pel "cas Ruby", segons han indicat als mitjans italians citant fonts judicials.

El judici serà el proper sis d'abril i Berlusconi s'haurà d'enfrontar a tres jutgesses. "No ens esperàvem altra cosa", ha dit el Cavaliere.

Amb aquesta decisió, Di Censo, en contra dels arguments esgrimits per la defensa de Berlusconi, declara competent la Fiscalia de Milà i la investigació del mandatari, duta a terme sobre la base d'escoltar trucades telefòniques que s'han anat filtrant a poc a poc als mitjans, causant un gran enrenou.

El cap del govern italià, contra el que el passat diumenge es va celebrar una massiva manifestació de dones, serà a més jutjat per un tribunal compost únicament per magistrades: Giulia Turri, Carmen D'Elia i Orsola De Cristoforo.

L'acusació de concussió se centra en la trucada telefònica de Berlusconi la nit del 27 de maig de 2010 a una comissaria de Milà per exigir suposadament que deixessin en llibertat Ruby (detinguda per un robatori) i la liiuressin a la consellera de Llombardia Nicole Minetti, al·legant que era la neboda del llavors president egipci Hosni Mubàrak.

L'acusació de prostitució de menors es centra en la presència mateixa de la jove en diverses ocasions a la mansió de Berlusconi d'Arcore (propera a Milà) quan era menor d'edat, en les que la Fiscalia creu que hi va haver trobades sexuals amb el mandatari.

El codi penal italià preveu una pena d'entre 4 i 12 anys de presó pel delicte d'abús de poder i d'entre 6 mesos i 3 anys de reclusió per a la prostitució de menors, penes que podrien recaure en un Berlusconi que, també en aquest cas, pot demanar el judici per la via ràpida.

Etiquetes

Més continguts de