Itàlia

Berlusconi se'n surt de la moció de censura per tres vots

Fins a l'últim moment no s'ha sabut els resultats en una votació que ha estat molt disputada amb una petita baralla entre diputats inclosa

Silvio Berlusconi se n'ha sortit per tres vots de la moció de censura a la Cambra dels diputats i de la moció de confiança al Senat, com era previsible perquè hi té la majoria. La moció de censura ha estat superada per Berlusconi per 314 vots en contra i 311 a favor. Fins a l'últim no s'ha sabut que havien decidit cadascun dels diputats del grup de Fini que són el que ha marcat el resultat.

 

Ha estat Catia Polidori, del grup Futur i Llibertat liderat per Fini i escindits del partit de Berlusconi, la primera finiana en votar no a la censura, a les 13,10h aproximadament, i que ha aixecat els aplaudiments de la majoria partidària de Il Cavaliere que veien així molt més probable la victòria. En aquell moment, però, a la cambra alguns diputats finians i de la Lliga Nord ha començat a pegar-se i el president de la cambra ha hagut d'interrompre per uns instants la votació. L'anècdota ha quedat només amb uns pocs insults i alguna plantofada. Però, tot i així, el vot de Polidori ha estat dels decisius.

 

En acabar la votació un tuit del president Berlusconi diu: “El país m'estima, hem extraguanyat i ara governarem”.


Al Senat ha aconseguit la confiança per 162 vots a favor, 135 en contra i 11 abstencions.

Més continguts de