Itàlia
Internacional 14/12/2010

Berlusconi se'n surt de la moció de censura per tres vots

Fins a l'últim moment no s'ha sabut els resultats en una votació que ha estat molt disputada amb una petita baralla entre diputats inclosa

Laia Gordi
1 min
Silvio Berlusconi saluda abans de la votació a la Cambra de Diputats.

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } Silvio Berlusconi se n'ha sortit per tres vots de la moció de censura a la Cambra dels diputats i de la moció de confiança al Senat, com era previsible perquè hi té la majoria. La moció de censura ha estat superada per Berlusconi per 314 vots en contra i 311 a favor. Fins a l'últim no s'ha sabut que havien decidit cadascun dels diputats del grup de Fini que són el que ha marcat el resultat.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Ha estat Catia Polidori, del grup Futur i Llibertat liderat per Fini i escindits del partit de Berlusconi, la primera finiana en votar no a la censura, a les 13,10h aproximadament, i que ha aixecat els aplaudiments de la majoria partidària de Il Cavaliere que veien així molt més probable la victòria. En aquell moment, però, a la cambra alguns diputats finians i de la Lliga Nord ha començat a pegar-se i el president de la cambra ha hagut d'interrompre per uns instants la votació. L'anècdota ha quedat només amb uns pocs insults i alguna plantofada. Però, tot i així, el vot de Polidori ha estat dels decisius.

En acabar la votació un tuit del president Berlusconi diu: “El país m'estima, hem extraguanyat i ara governarem”.

Al Senat ha aconseguit la confiança per 162 vots a favor, 135 en contra i 11 abstencions.

stats